Ekonomi

WPP hisseleri, zorluklara rağmen direnci gösteren 3. çeyrek sonuçlarıyla %4 yükseldi

LONDRA – WPP’nin (NYSE: WPP) hisse senetleri, reklam devinin devam eden makroekonomik baskılara rağmen direnç gösteren üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından %4,44 yükseldi.

Gelir tahminlerin altında kalsa da, şirket tam yıl rehberliğini korudu ve stratejik girişimlerdeki ilerlemeyi vurguladı.

WPP, 3,62 milyar dolarlık konsensüs tahmininin altında, 3,56 milyar dolarlık 3. çeyrek geliri açıkladı. Bununla birlikte, geçiş maliyetleri hariç tutulduğunda benzer bazda gelir yıllık %0,5 büyüyerek, zorluklara rağmen mütevazı bir büyüme gösterdi.

WPP’nin CEO’su Mark Read, “Üçüncü çeyreğimiz, özellikle GroupM’in güçlü performansıyla net satışlarda benzer bazda büyüme sağladı. Kuzey Amerika, Batı Kıta Avrupası ve Hindistan’da büyüme gördük, ancak Çin’deki ticaret zorlu olmaya devam ediyor,” dedi.

Şirket, çeyrek boyunca birkaç önemli kazanımı vurguladı; bunlar arasında Amazon’un Amerika kıtaları dışındaki medya hesabı ve Unilever ile medya ilişkisini güvence altına almak yer alıyor. Read’e göre, bu büyük reklamverenlerle elde edilen kazanımlar, WPP’nin tekliflerinin “yenilenen rekabet gücünü” gösteriyor.

WPP, 2024 tam yıl rehberliğini koruyarak, geçiş maliyetleri hariç benzer bazda gelir büyümesinin -%1 ile %0 arasında olacağını öngörüyor. Şirket ayrıca, döviz kuru etkilerini hariç tutarak, başlık faaliyet marjında 20-40 baz puanlık iyileşme bekliyor.

WPP, gelirin yıllık %21,3 düştüğü Çin’de zorluklarla karşılaşırken, diğer önemli pazarlarda büyüme gördü. Kuzey Amerika geliri %1,7, Batı Kıta Avrupası %2,2 büyüdü ve Birleşik Krallık geçen yıla göre sabit kaldı.

Şirket, yapay zeka destekli pazarlama işletim sistemi WPP Open’ın kullanıma sunulması da dahil olmak üzere stratejik girişimlerde ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Platformun aylık aktif kullanıcı sayısı yılın başından bu yana %107 arttı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kaynarca-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu